dinsdag 9 december 2008

Droom je School

Ouders, leraren, leerlingen, directie en buurt: bedenk een sterk, origineel idee waar alle leerlingen uit je school beter van worden. Droom je project bij elkaar vóór 1 maart. Een jury van kinderen en jongeren kiest 50 geweldige plannen uit: die scholen krijgen 5000 euro om hun droom waar te maken. Meer informatie op http://www.droomjeschool.be

4 opmerkingen:

Sylvia Vanderpoorten zei

Bedankt Ilse om de info op het MOS-blog te plaatsen. Ik kreeg al een leuke reactie op het Droom je school project van Marijke. Ik citeer het hier:

"Hoi Sylvia,

Een kans om niet te laten liggen hé.

Misschien valt er nog iets te doen rond integratie van kinderen met een handicap. Ik zie op de website bv dat je er ook trainers mee kunt betalen. De kikkertjes van Vijverbeek zouden bijvoorbeeld, ieder op zijn niveau, een stukje doventaal aangeleerd kunnen krijgen om zo - ik zeg maar wat - finaal een theaterstukje te maken dat dan kan opgedragen worden aan een dove klas (van buitengewoon onderwijs of zo).

groetjes
Marijke"

Alle reacties blijven welkom! Hopelijk kunnen we met een ploegje hierrond concreet aan de slag gaan!

Ilse zei

"Een kans om niet te laten liggen".

Misschien valt er nog iets te doen rond integratie van kinderen met een handicap. Ik zie op de website bv dat je er ook trainers mee kunt betalen. De kikkertjes van Vijverbeek zouden bijvoorbeeld, ieder op zijn niveau, een stukje doventaal aangeleerd kunnen krijgen om zo - ik zeg maar wat - finaal een theaterstukje te maken dat dan kan opgedragen worden aan een dove klas van buitengewoon onderwijs of zo)."

groetjes Marijke"

Katty zei

Op deze droomkar moeten we springen, want 5000 euro, daar is véééél mee te doen! Het idee van Marijke is sterk, maar ik zou ook eerder iets doen met de fantastische campus die we hebben. Een serieuze opwaardering/uitbreiding van de kinderboerderij, een blotevoetenpad (gedaan in limburg: fede vond dit fantastisch!),... Met hoe meer mensen we brainstormen, hoe fantastischer de dromen ongetwijfeld!! Reken mij alvast maar bij de ploeg!

Sylvia Vanderpoorten zei

Hallo,

Ik ben vandaag nog eens langsgeweest bij mijnheer Van Cutsem en hij heeft beloofd morgen tijdens zijn speech iets te melden over het blog en het droom je school project. Hij heeft ook de startpagina van het blog afgedrukt en zal het verspreiden onder de aanwezigen morgen. Ik kijk al uit naar respons.